God hälsa och god morgon på Södermalm

Hej på er alla fina följare

Idag vaknade jag upp till en ljuvlig morgon, solen strålar över Södermalm och fåglarna kvittrar. Jag vaknade innan väckarklockan och fick därför extra tid över att ordna en riktigt lyxig frukost. Jag äter alltid frukost men när jag har sovmorgon eller extra tid så blir det alltid lite lyxigare. För mig har det alltid känts viktigt att ta hand om mig själv och min hälsa. Ett sätt att göra det är att äta bra mat och äta regelbundet. Sen innebär inte det att jag aldrig äter något onyttigt, men jag väljer medvetet i så fall tillfällen när det passar eller då jag njuter extra av en bakelse eller liknande.

Att ta hand om sin hälsa handlar också om att röra på sig och hitta aktiviteter som man trivs och mår bra av. Jag älskar till exempel att dansa, det gör mig glad och min kropp mår bra av det. Att ge sig själv bra med utrymme för vila, återhämtning och bra med sömn är en annan viktig faktor för en god hälsa. Att umgås med människor som man mår bra av att umgås med är en annan. Jag brukar försöka se och tänka på min kropp som mitt tempel, och som min bästa vän. Hur skulle jag behandla och se efter min bästa vän?

?Just nu sitter och verkligen njuter av färskpressade apelsiner, det är nog det godaste jag vet att dricka näst efter gott friskt vatten. Vilken lyx det är att vi har det här i Sverige, det är inte självklart i många delar av världen. Tacksamhet är till sist det jag vill lyfta fram i detta inlägg som en del av en god hälsa – visa, säg och uttryck din tacksamhet på alla sätt du kan. Jag lovar att det bidrar till ett bättre mående och hälsa. Nu önskar jag dig en fantastisk dag, ta hand om dig och må väl!